Carnaval in Doornenburg: de optocht!

(vervolg) De temperatuur is prima voor de carnavalsoptocht en de weergoden zijn de feestvierders goed gezind, want het blijft de hele middag droog! En dat is een héél ander beeld dan wat we afgelopen weken voorgeschoteld kregen!

Alle groepen zetten zich in beweging en de optocht is begonnen. Als de laatste wagen van het durpsplein de eerste bocht moet maken helt het bijna 9 meter hoge bouwwerk gevaarlijk over. Maar met vereende krachten wordt alles in toom gehouden en vertrekt ook deze feestkar richting eindstreep: het schuttersgebouw.

De smalle straatjes van Doornenburg zorgen zo af en toe voor wat vertraging en ook blijken sommige grote feestkarren wat te hoog voor de bomen van ut durp. Maar er gebeuren geen ongelukken en uiteindelijk bereikt iedereen de finish!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*