Krijgt hoofdburcht van kasteel uitbreiding van familiewapen?

Heb je de huissleutel dan ben je ook eigenaar. zo gaat dat bij een huisoverdracht. de vraag is nu echter of de familiewapens van Van Doornick, Van Bylandt en Van Homoet boven de toegangsdeur uitbreiding krijgen met het wapen van 'Van Claassen'...

** PERSBERICHT **

 

De sleutel van het kasteel is na 64 jaar weer terug op de Doornenburg.

De heer Hans Claassen overhandigde de sleutel op vrijdag 8 december aan de museale commissie. Die zorgt ervoor dat de sleutel een mooi plekje krijgt.

Eind jaren 50 werkte Hans Claassen bij bakkerij Hoogveld aan de Kerkstraat in Doornenburg. Als bakkersknecht bezorgde hij brood op het kasteel. Op een dag kon hij niet met zijn fiets de binnenplaats op, omdat de brug vernieuwd werd. Hij zette zijn fiets ‘tegen de draad aan’ en liep met zijn broodmand verder.

Toen hij terugkwam, zag hij een grote sleutel in de modder liggen. Hij pakte hem op en nam hem mee naar huis. De sleutel verhuisde later met hem mee naar Millingen aan de Rijn. Claassen was er zuinig op en zo had hij altijd een stukje Doornenburg bij zich.

Een paar weken geleden nam Claassen contact op met het kasteel om de sleutel terug te brengen naar de plaats waar hij thuishoort. Op vrijdag 8 december heeft hij in de regentenkamer de sleutel plechtig overhandigd in een bijeenkomst waarbij ook zijn broer, de echtgenotes en de vrijwilligers van de museale groep aanwezig waren.

Volgens de vrijwilligers van de museale commissie is de sleutel in goede staat. Ze zorgen ervoor dat de sleutel een mooi plekje krijgt en niet weer kwijtraakt.

bron foto’s: Richard van Driel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*