Ridderzaalconcert met Mark Lotz Trio op 19 maart

** PERSBERICHT **

Explosieve jazz muziek van het Mark Lotz Trio.

Het debuut van het Mark Lotz Trio de CD ‘The Wroclaw Sessions‘ won maar liefst twee keer in de ‘Best Of 2019’ van het toonaangevend blad ‘New York Jazz City Jazz Records magazine.’

Nu komt fluitist en ras improvisator Mark Lotz met twee rijzende sterren in de Nederlandse jazz scene: De winnaar van het Slagwerkkrant Poll Award 2020 drummer Jamie Peet en NYC veteraan Zack Lober. Verwacht hoog interactieve muziek in creatieve composities maar ook in songs uit de Amerikaanse jazz.

De muzikanten:

  • Mark Alban Lotz – fluiten, electronica. Mark Lotz is een improvisator met een persoonlijke taal die de esthetiek en technieken van hedendaagse en klassieke muziek combineert met de viriliteit van jazz. Een solist die haast terloops alle stereotypen rond de fluit verbrijzelt. Lotz werkte met o.a. Chris Potter-tentet, Don Byron, David Tronzo, Najma Akthar, Miguel Anga Diaz, Carlos Zingaro, Thomas Strønen, maar ook met Nederlandse artiesten zoals Giovanca, Han Bennink, Jesse van Ruller, Michael Moore of Ernst Reijseger.
  • Zack Lober is een jonge Canadese bassist die lang in NYC furore maakte en nu in Ndl verblijft. Jamie Peet werd onlangs door de Nederlandse Slagwerkkrant als beste drummer van de Benelux gekozen.
  • Mark Alban Lotz – fluiten, fx
  • Zack Lober • contrabas
  • Jamie Peet • slagwerk


Aanvang concert ridderzaal 16.30 uur, tickets: klik hier of aan de kassa

Zin in? Meemaken? Kijk hieronder alvast een FILMPJE!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*