Schutterskringdag 2023 ondanks hitte zeer geslaagd (2)

(vervolg) Het officiële gedeelte  van de dag vond plaats in de ridderzaal van kasteel Doornenburg.

Afvaardigingen van de 22 schutterijen verzamelden zich daar, net als enkele genodigden zoals burgemeester Nelly Kalfs, beschermheer van de schutterij Rob Persoon en zijn echtgenote, en uiteraard de besturen van de schutterskring en de Federatie Gelderse schutterijen.

Daarnaast werden twee nieuwe Gilderaadsleden van de Federatie van Gelderse Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus geïnstalleerd: Gelders gedeputeerde Helga Witjes en burgemeester Joerie Minses, burgemeester van Heumen. De inhuldiging vond plaats op het opstelveld naast het kasteel waar de zon al gauw errug warm werd.

Hoogste tied om dus te vertrekken! (wordt vervolgd)

 

bron foto’s: Schutterij Gijsbrecht van Aemstel (en van de leden)

bron dronefilmpje: WimkeW (wimkew@gmail.com)

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*