Schutterskringdag 2023 ondanks hitte zeer geslaagd (1)

Afgelopen zondag vond in Doornenburg de schutterskringdag plaats. Het zal u niet ontgaan zijn.

22 Schutterijen uit Gelderland, Brabant en Limburg maakten hun opwachting om hun verbondenheid te vieren met vendelwedstrijden en andere krachtmetingen.

Aan de feestdag, die bezocht werd door duizenden mensen uit de wijde omgeving, ging natuurlijk wel een en ander vooraf. Normaliter is de voorbereidingstijd voor een kringdag twee jaar; omdat echter de schutterskring Rijk van Nijmegen/De Betuwe door de coronaperikelen geen organiserende schutterij had gevonden werd Doornenburg benaderd kort na de kermis van 2022.

In oktober werd een projectgroep opgezet die precies 9 maanden de tijd kreeg om het evenement te organiseren. 

De dagen kort vóór de feestdag werden in heel Doornenburg alle fyxieke voorbereidingen getroffen. Een aantal schietbanen op het binnenplein van kasteel Doornenburg, Bielemankooien in de tuin van de huisartsenpraktijk, een vendelveld naast de kerk, een dansveld met omkleedruimte voor de majorettewedstrijden naast de speeltuin aan de van Heekstraat, en een overdekte ruimte voor de vele gasten die het defilé van de schutterijen afnamen bij de Merlijntjes. De opbouwploeg had het héél erg druk! (wordt vervolgd)

bron foto’s: Schutterij Gijsbrecht van Aemstel (en van de leden)

bron filmpje: WimkeW (wimkew@gmail.com)

Opbouwen gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar de Moet moed werd erin gehouden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*