Schutterskringdag 2023 ondanks hitte zeer geslaagd (3)

(vervolg) En dus was hetvoor de korpsen afmarcheren geblazen vanaf het oververhitte grasveld naast kasteel Doornenburg.

In volgorde – met minimale tussentijd – zagen de belangstellenden de korpsen vertrekken voor de marstocht door de durpse straten. Veel inwoners trotseerden de hitte en zochten met een klapstoeltje een koel plekje naast de route om te genieten van alle pracht en praal van de 22 schutterijen (en harmonieën).

Voor allerlei onderdelen wordt er tijdens de mars door juryleden punten gegeven. Aan het einde van de bijna 2 kilometer lange route wordt bovendien het defilé gehouden. Dáár moeten de verschillende schutterijen de genodigden ‘groeten’ en kijkt de jury extra streng naar uitstraling, juiste marcheerbewegingen etc.

De Merlijntjes zaten naast de jury lekker in de schaduw en genoten volop!

Eenmaal voorbij de Merlijn marcheerden de korpsen richting schuttersgebouw om daar snel verkoeling en water te zoeken; de mars eiste z’n tol, want verschillende marcheerders hadden hitteproblemen. Gelukkig was de EHBO met maar liefst 13 personen aanwezig, dus er vielen gelukkig geen gewonden. (wordt vervolgd)

 

bron foto’s: Schutterij Gijsbrecht van Aemstel (en van de leden)

bron dronefilmpjes en -foto’s: WimkeW (wimkew@gmail.com)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*