Bijenlinten in Doornenburg

** PERSBERICHT **

Van onze voedselgewassen is 75% afhankelijk van de bestuiving door insecten.

Hoe belangrijk is het dan dat we onze insecten helpen in hun natuurlijke omgeving. Daarom heeft de themagroep Natuur, Recreatie en Toerisme, van de Werkgroep Doornenburg een project opgestart met de titel: ‘Bijenlinten Doornenburg’.

Het doel is om op diverse plaatsen in Doornenburg en nabije omgeving de speciale bijenwilg, Salix Triandra Semperflorens aan te planten, die ook bekend staat als de amandelwilg. Een unieke wilg welke een bloeitijd heeft van 6 tot 8 maanden en daarom een ideale plant voor bijen.

Er zullen diverse momenten van aanplant komen. De eerste periode hebben we onlangs gehad. Op meer dan 45 locaties in Doornenburg hebben bewoners 1 of meerdere planten gezet. De komende tijd gaan we in overleg met de gemeente om te kijken waar we de planten kunnen zetten in openbaar groen.

Doel is om de aanplant gratis te verstrekken. We kunnen dat doen omdat we bijdragen vanuit het Oranjefonds en de Dorpendeal daarvoor ontvangen. Het project wordt tevens ondersteund door Lingewaard Natuurlijk.

Woont u in Doornenburg en heeft u ook interesse, stuur dan een mail naar rfaaleven@hotmail.com. We gaan er met z’n allen een uniek project van maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*