Bijenlinten in Doornenburg, helpt u mee?

Een berichtje van de Werkgroep Doornenburg, themagroep Natuur, Recreatie en Toerisme vonden we vanmorgen in de – soms uitpuilende – brievenbus van de redactie.
En dat berichtje willen we u niet onthouden:

Een Bijenlint is een “lint” van bloemen en ander bij-vriendelijke planten ter bevordering van de overlevingskansen van de bij.

Bestuiving van insecten is van belang voor 75% van onze voedselgewassen, ontzettend belangrijk dus ! In Doornenburg willen we een start maken met een duurzaam bijenlint door de aanplant van een specifieke soort wilg welke 6 tot 8 maanden bloeit waardoor dit een unieke voedselbron is voor insecten.

De wilg die we daarvoor willen gaan aanplanten op diverse locaties in en om Doornenburg is de “Salix Triandra Semperflorens”. Dit type Amandelwilg bloeit zeer lang en is daarnaast een struik die goed te onderhouden is. Als de struik wat te hoog is geworden (zonder snoei kan de struik maximaal 6 tot 8 meter worden) kan men deze snoeien zodat hij weer opnieuw zal uitlopen.

Daarnaast is de wilg een goede en bekende groeier in ons rivierenlandschap.

Dit initiatief wordt opgepakt door de werkgroep Doornenburg, themagroep Natuur, Recreatie en Toerisme. We zijn achter de schermen druk bezig om financiële middelen te verkrijgen zodat we belangstellende het plantmateriaal gratis of tegen een kleine kostprijs kunnen aanbieden.

Heeft u interesse om deze wilgensoort in uw tuin of perceel te plaatsen dan kunt u een mail sturen naar rfaaleven@hotmail.com

We gaan er met z’n allen een uniek bijenlint van maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*