Bijenlinten in en om Doornenburg, helpt u mee ?

** PERSBERICHT **

 

Bijenlinten in en om Doornenburg, helpt u mee ?

Een Bijenlint is een “lint” van bloemen en ander bij-vriendelijke planten ter bevordering van de overlevingskansen van de bij.

Bestuiving van insecten is van belang voor 75% van onze voedselgewassen, ontzettend belangrijk dus ! In Doornenburg hebben we vorig jaar een start gemaakt met een duurzaam bijenlint door de aanplant van een specifieke soort wilg welke 6 tot 8 maanden bloeit waardoor dit een unieke voedselbron is voor insecten.

De wilg die we daarvoor willen gaan aanplanten op diverse locaties in en om Doornenburg is de “Salix Triandra Semperflorens”. Dit type Amandelwilg bloeit zeer lang en is daarnaast een struik die goed te onderhouden is. Als de struik wat te hoog is geworden (zonder snoei kan de struik maximaal 6 tot 8 meter worden) kan men deze snoeien zodat hij weer opnieuw zal uitlopen.

Daarnaast is de wilg een goede en bekende groeier in ons rivierenlandschap. Dit initiatief wordt opgepakt door de werkgroep Doornenburg, themagroep Natuur, Recreatie en Toerisme. Het is in samenwerking met Landschapsbeheer Gelderland mogelijk gemaakt om extra plantmateriaal te realiseren.

Heeft u interesse om deze wilgensoort in uw tuin of perceel te plaatsen en woont u in of om Doornenburg dan kunt u een mail sturen naar rfaaleven@hotmail.com

Door de bijdrage vanuit SLG kunnen we het plantmateriaal gratis aanbieden. We gaan er met z’n allen een uniek bijenlint van maken. Let op, het aantal planten is beperkt………

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*