Jongerenwerk actief op OBC Bemmel

** PERSBERICHT **

Een berichtje voor ouders met ieniemienies op OBC Bemmel!

Nieuwe pilot: jongerenwerk direct op school

De jongerenwerkers van Stichting Welzijn Lingewaard gaan één op één het gesprek aan met jongeren die ergens in vastlopen. Voorheen gebeurde dit uitsluitend aan de hand van doorverwijzing van netwerkpartners of doordat de jongere SWL zelf heeft gevonden.

Om de lijntjes kort te houden en deze gesprekken toegankelijker te maken voor leerlingen, is het jongerenwerk een pilot gestart met OBC Bemmel. Twee dagdelen per week is jongerenwerker Bram Giesbertz op school aanwezig.

“Wij richten ons op de leerlingen op school,” vertelt Mascha Schnitzler, directeur van OBC Bemmel. “Tegelijkertijd gebeurt er ook veel buiten de school waar we lastig grip op krijgen. De jongerenwerker kan naar ons idee een mooie verbinding maken tussen de leefwereld op school en buiten school.

Ze gaat het experiment met vertrouwen aan én kijkt er naar uit: het kan een aanvulling bieden op het ondersteuningsaanbod. “Een jongerenwerker spreekt de taal van de jongeren. Daarom denken we dat Bram makkelijk aansluiting vindt bij onze leerlingen. Daarnaast is de expertise van hem verrijkend voor ons docententeam. Ook heeft Bram een groot netwerk waar hij uit kan putten, hij weet wat er speelt en kan zo nodig doorverwijzen bij specifieke problematiek.

De gesprekken kunnen onder schooltijd gevoerd worden. Leerlingen kunnen Bram zelf benaderen, maar begeleiding is altijd in afstemming met het ondersteuningsteam van de school.

Naast de coaching op school, biedt SWL sinds begin maart ook de mogelijkheid voor scholieren in Lingewaard om op een rustige plek hun huiswerk te maken. Bram: “Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om thuis een rustige plek te hebben voor huiswerk. Daar hebben we wat op bedacht. Let op: dit is geen huiswerkbegeleiding. Het gaat puur en alleen om het hebben van een rustige plek.”

Foto: Runak Sharaf

jongerenwerker Bram in gesprek met directie OBC Bemmel en SWL

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*