Doornenburgse Susan maakt als vrijwilliger het verschil

Susan: “Als vrijwilliger maak ik ook bij de kleine dingen het verschil”

** PERSBERICHT **

Susan Otters-Jansen is naast haar werk in de jeugdhulpverlening voor uit huis geplaatste kinderen, ook vrijwilliger bij Stichting Welzijn Lingewaard, bij gezinsondersteuning. Elke week bezoekt zij een gezin dat even een steuntje in de rug kan gebruiken.

Ik merk bij het doen van het vrijwilligerswerk dat gezinnen duidelijk ervoor kiezen om geholpen te worden. Ze ontvangen je met open armen en er zit een bepaalde ontspannenheid in. Ik kijk samen met het gezin waar de behoefte ligt. Ik krijg het idee dat het ‘er zijn’ bij een gezin al voldoende is. Dat maakt dat het voor mij heel natuurlijk voelt. Op mijn werk wordt er juist van mij verwacht dat ik planmatig en doelgericht te werk ga.

Ik ervaar het als erg prettig om als vrijwilliger betrokken te zijn voor iets relatief kleins. Je bent van waarde voor het gezin om het gezinsleven weer een beetje op de rit te helpen. De professionals van SWL, Kaya Dielessen en Anita Blom, ondersteunen me hierbij. Ik kan voortdurend met hen sparren en zo nodig kunnen we samen nog beter inzoomen op de behoeftes. En de match met het gezin pakken ze erg knap aan. Ze hebben meteen gezien wat voor iemand ik ben, waar ik in mijn kracht sta en waar ik op ‘aanga’. Dat heeft bijna een magisch effect. En ook de kennis – én ervaringsuitwisseling tussen vrijwilligers onderling vind ik erg waardevol. Zo leer je elkaar ook beter kennen.

Ook gezinnen ondersteunen? Neem contact op met gezinsondersteuning@swlingewaard.nl of Kaya Dielessen op 0613966541.

Naast gezinsondersteuning heeft SWL ook nog veel andere vacatures voor vrijwilligerswerk en zelfs ook voor andere organisaties in de regio. Kijk op swlingewaard.nl/vrijwilligers-en-vacaturebank

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*