Taart voor Kaat!

Carnavalsnei-js!! 

Op zaterdag 11 februari kwamen alle Lingewaardse carnavalsclubs bijeen in Zaal Providentia in Gendt voor het traditionele ‘Prinstentaartbakken’.

De Lingewaardse prinsen en prinsessen bakten er flink op los. Het Doornenburgse prinsenpaar Geert en Toos Reijmers was hierbij aanwezig en ontpopte zich tot ‘meesterlijke’ bakkers.

Sjacco Buurman was als professioneel bakker aanwezig om het prinsenpaar te begeleiden, maar hij had uiteindelijk niet veel te doen. Prins Geert “De Stuk Mar Deur” en Prinses Toos “De Vruutert”, zoals ze in carnavalstijd heten, bleken een ware Robèrt van Beckhoven en Jannie van der Heijden te zijn. Zij creëerden in no time een prachtige taart met “mooie laagjes, een fijne samenstelling van ingrediënten en met af en toe een zuurtje erin“. De spreekwoordelijke ‘kers op de taart’ werd deze een keer een aardbei.

De traditie in het Lingewaardse carnavalsland is dat na afloop van het Prinsentaartbakken de taart door het prinsenpaar aan iemand wordt geschonken.

Prins Geert en Prinses Toos besloten de taart te schenken aan Karin (Kaat) Gerrits. De motivatie hierbij is dat Karin ‘een mooi mens is, die altijd voor alles en iedereen klaar staat’, aldus Prinses Toos. Volgens Prins Geert kun je altijd een beroep op haar doen. Ze helpt en ondersteunt verenigingen en clubs waar ze kan. Helaas zijn er wel eens momenten dat het even wat minder met haar gaat. Voor Prins Geert en Prinses Toos zijn dit voldoende redenen om haar een extra hart om de riem te steken en om haar te bedanken voor haar tomeloze inzet.

Karin, van harte gefeliciteerd en eet smakelijk!

Voor meer foto’s van het Prinsentaartbakken zie ook: www.carnavaldoornenburg.nl

bron foto’s: Rick Bouwman

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*