Schutterij zet stappen richting kermis’22 (1)

Tijdens de algemene ledenvergadering van schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg werd zondag duidelijk wat het pad is richting Doornenburgse kermis.

De jaarlijkse kermis, die over een slordige drie weken het dorp weer opzekoppie zet, kent een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige. Die werd in september 2019 gehouden, dus de drang naar feesten is na drie dreuge jaren bij de durpelingen hoog.

Voorzitter Martijn Claassen lichtte een tipje van de sluier op. Zo wordt dit jaar uitsluitend met munten betaald. Die munten zijn tijdens de kermis verkrijgbaar via een muntenautomaat in de feestzaal, maar ook in de week voorafgaand aan de ‘Vrolijke Vierdaagse’ – zoals oud-perschef Rick Bouwman het ooit betitelde – zijn emmertjes met munten verkrijgbaar aan de zaal.

De entreeprijzen blijven ongewijzigd. Een dagkaart kost € 7,50, een avondkaart € 12,50 en mocht iemand buiten het dorp eenmalig de hele kermis mee willen feesten maar geen lid willen worden dan kun je tijdelijk schutter worden voor € 40,00.

Wat wél wijzigt zijn de consumptieprijzen. De inflatie en de sterk gestegen inkoopkosten voor drank maken dat een consumptie in het schuttersgebouw € 2,60 gaat kosten. (wordt vervolgd)

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*