Schutterij zet stappen richting kermis’22 (2)

(vervolg) Voorzitter Martijn Claassen nam vervolgens het kermisprogramma door, en daaruit bleek dat het jaarlijkse programma grotendeels ongewijzigd is.

Zaterdag 17 september wordt de aftrap gegeven om 14:00 uur door het hijsen van de Nederlandse en Doornenburgse vlag, waarna men in optocht naar de schietwei aan de Sterreschans loopt. Daar volgt het prijs- en koning schieten. ’s Avonds vindt de eerste feestavond sinds 3 jaar weer plaats in het schuttersgebouw, samen met het fonkelnei-je koningspaar.

Zondagmorgen neemt de schutterij deel aan de speciale schuttersmis in de Martinuskerk. ’s Avonds is het weer feest in het schuttersgebouw.

Maandagmorgen vindt op kasteel Doornenburg de huldiging plaats van een tiental jubilarissen en de uitreiking van de Gijsbrecht. Bovendien wordt dan Hans Oostendorp, die dit jaar 50 jaar actief lid is van de schutterij – benoemd tot erelid van de vereniging.

Na het officiële programma trekt het gezelschap weer naar het schuttersgebouw voor de kermismatinee. Ook ’s avonds wordt er weer gefeest.

Dinsdag wordt de koningin opgehaald. Dat vind al om 9:00 uur plaats. Met een open koets gaat het koningspaar daarna naar het schuttersgebouw voor de laatste kermismatinee van dit jaar. Tot slot vind ’s avonds het eindfeest plaats met om 21:00 uur de traditionele vendelhulde door de jeugdafdeling van de vendeliers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*