9 Juli Kringdag schutterijen in Doornenburg

** PERSBERICHT **


Groot aantal schutterijen en gilden komt naar Doornenburg

Op zondag 9 juli a.s. organiseert de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel een schuttersconcours voor alle schutterijen en gilden uit de kring Rijk van Nijmegen – de Betuwe.

In totaal komen er 20 schutterijen en gilden naar Doornenburg. Naast de schuttersverenigingen uit het Rijk van Nijmegen en de Betuwe komen er ook schutterijen uit de Liemers. Vanuit Brabant reizen er nog eens vijf gilden af naar Doornenburg voor hun deelname aan dit bijzondere schuttersfestijn.

De vele leden van de schutterijen en gilden zijn die dag met hun koningsparen aanwezig in hun mooi uitgedoste uniformeren en outfits. Het belooft een prachtig schouwspel te worden.

De officiële opening van het schuttersconcours vindt om 11.00 uur plaats bij kasteel De Doornenburg. Vanaf 11.45 uur vindt de muzikale rondgang plaats door de straten van Doornenburg. Ter hoogte van Zorgvoorziening De Merlijn wordt het defilé gehouden.

Vanaf 13.30 uur zijn er wedstrijden in vendelzwaaien, schieten, muziek, majorettes en bielemannen. De wedstrijdlocaties zijn bij het Schuttersgebouw, rondom de kerk, bij de speeltuin en op het binnenplein van het kasteel.

In het Schuttersgebouw vindt in de middag een gezellig schuttersfeest plaats met muzikale medewerking van Pearl 8.0. De toegang is gratis en ook niet-schutters zijn van harte welkom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*