Tiroleravond harmonie groot succes

De concertavond die prachtharmonie St. Caecilia Doornenburg afgelopen zaterdag organiseerde in het schuttersgebouw, is een groot succes gebleken. Er wordt al gesproken over een tweede editie volgend jaar.

Het schuttersgebouw was zaterdagavond goed gevuld met liefhebbers en fans van met name Duitse muziek. Want Tirol was het thema waarmee St. Caecilia zich opnei-j profileerde voor de Doornenburgse bevolking.

Het orkest, dat voor de gelegenheid was aangevuld met enkele gastmusici, speelde geheel in stijl (in lederhosen of dirndljurk) bekende klassiekers als “Tausend Mal betrogen”, “Atemlos”, “Bohemischer Traum” en “Ich bin wie du”, maar het liet zich ook van een andere kant zien met “Abba-medley”  en Liquido’s “Narcotic”. En dat alles onder de deskundige muzikale leiding van ‘Kapellmeister’ Emile Stoffels.

De avond werd vakkundig aan elkaar gepraat door presentator Rick Bouwman en gastzangeres Marloez Atemlos kreeg de handen al snel op elkaar van het gemengde gezelschap bezoekers die een kaartje hadden weten te bemachtigen.

Tussen de muzieknummers door werd er ook nog èkkes een wedstrijdje Boomstam Zagen in het schuttersgebouw gehouden, begeleid door de Bielemannen. Dat dit jaar de feministische golf Doornenburg overspoelde (sinds 2022 mogen vrouwen ook lid worden van de schutterij) werd bevestigd doordat de zaagteams vrijwel geheel uit vrouwen bestonden. Zelfs Gelders gedeputeerde Helga Witjes liet zich van haar beste kant zien!

Kortom… een méér dan gezellige avond met veel muziek, zang, humor en Stimmung die na het concert werd aangevuld door DJ’s der Peter und der Jacob met een spetterende Après-Ski Afterparty.

Op naar volgend jaar?

bron foto’s: o.a. Helga Witjes, Schutterij Gijsbrecht van Aemstel, deDoornenburger

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*