Jacht op reeën in de Kruuspoel

** INGEZONDEN BRIEF **

 

Zaterdagmorgen vroeg hoorden we een schot, dat vermoedelijk uit de richting van de Kruuspoel kwam.

Niet veel later kregen we een appje van onze zoon dat er daar inderdaad een van de 6 reeën afgeschoten was. Toen hij poolshoogte ging nemen, reden de jagers net weg over de dijk, richting Sterreschans.

Omdat ze erg langzaam reden (misschien op zoek naar andere jachtbuit) kon hij ze hardlopend bijhouden en stopte de auto op de Sterreschans.
Daar heeft hij de inzittenden om nadere uitleg gevraagd en als antwoord gekregen, dat het om een legitieme actie ging, met als motivatie de verkeersveiligheid.

Wanneer je bedenkt, dat de Kruuspoel al honderden jaren als een bijzonder natuurgebiedje bestaat en volledig met rust gelaten moet worden, (het is niet toegankelijk voor publiek) zou er toch ook niet gejaagd mogen worden.

Niet alleen de mensen in buurt, c.q. de bewoners van Borden en het aangrenzend gedeelte van de Blauwe Hoek, ervaren de unieke flora en fauna van de Kruuspoel als een weldaad. Ook de recreanten die over de dijk komen, genieten van het aanzicht van de Kruuspoel en zien menig keer het roedel reeën aan de rand van het moerasbosje lopen.

Waarom deze dieren dan zomaar afschieten?

In een dorp waar zo vaak over een goede leefbaarheid wordt gesproken -en dit niet alleen bij woorden blijft, maar ook in daden wordt omgezet- is de Kruuspoel toch een prachtig voorbeeld van een beschermd natuurgebied. Waar de natuur zijn gang mag gaan en dieren zich een veilig leefgebied weten.

Moeten we daarom niet met zijn allen daartegen in het geweer komen en blijvend zorgdragen voor deze prachtige habitat?

(naam bij redactie bekend)

1 Comment

 1. ’n beetje beknopt verhaal over de afgeschoten ree.
  Wie waren deze jagers? Jachtopzieners?
  Je kunt toch niet zomaar iets af gaan schieten?
  Zo een weerloos dier.
  Als er teveel komen moet er misschien ingegrepen worden
  maar dan ?
  Wie bepaalt zo iets? M.M

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*