Doornenburg krijgt Dorpendeal!

De werkgroep Doornenburg heeft afgelopen tijd ab-so-luut niet stil gezeten.
Zo heeft het collectief onlangs een zgn. ‘dorpendeal’ gesloten met de Provincie Gelderland. Met deze dorpendeal geeft de Provincie subsidie aan onder andere Werkgroep Doornenburg om de activiteiten en projecten uit het geüpdatete Dorpontwikkelingsplan (DOP 2.0) uit te voeren. We schreven daar al eerder over.
De gemeente Lingewaard heeft het project medegefinancierd en als partner ondertekend, net als Waardwonen, Stichting Welzijn LIngewaard, Stichting Leefbaar Doornenburg en Stichting Ouderenwerk Doornenburg.
De Dorpendeal wordt 3 februari 2022 gepubliceerd op de website van de werkgroep maar een aantal toekomstige activiteiten zijn nu al bekend.
Daarom gaan we èkkes schooljuffe: “Alle projecten uit het DOP 2.0 zijn erop gericht de mensen in het dorp nog meer met elkaar te verbinden en daarmee het gemeenschapsgevoel binnen ons dorp te versterken. Ons doel is een dorp te zijn waar voor iedereen plaats is”, aldus de werkgroep.
Zo worden projecten opgezet als ‘Doornenburg zorgt voor elkaar’, “Doornenburg Sport”, “Doornenburg Parel van de Betuwe”, Doornenburg “Gemeenschap van de toekomst” en “Welkom in Doornenburg”, een project speciaal voor nieuwe inwoners van het dorp“.
Affijn… het hele rijtje inclusief uitleg en gelieerde partijen staan allemaal op de website van de werkgroep (HIERO). Werkgroep: veel succes met het mooier maken van ons durpke.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*