** PERSBERICHT **
De politie doet veel belangrijk werk. Ze voorkomt en bestrijdt criminaliteit, spoort strafbare feiten op en bewaakt de openbare orde.
Ook verleent de politie hulp bij noodgevallen. De politie is ook aanwezig in uw wijk. De wijkagent werkt voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. Zo zorgt de politie ervoor dat ons land zo veilig mogelijk is.
Ook u kunt daaraan meehelpen. Bijvoorbeeld door de wijkagent te helpen. Hier leest u wat de wijkagent doet voor u en uw wijk. En wat u kunt doen. Zo zorgen we samen voor een veilige wijk.
Wat doet de wijkagent?
De wijkagent is een ervaren politieagent(e) met een extra opleiding. De wijkagent is veel aanwezig in uw wijk. U kunt op verschillende manieren met hem/ haar in contact komen. De wijkagent weet veel over uw wijk. Meestal kent deze politieman of –vrouw de jongeren uit de wijk en weet of er bijvoorbeeld inbraken zijn geweest. Samen met collega’s probeert de wijkagent die te voorkomen. De wijkagent praat ook met gemeenten, woningbouwverenigingen, scholen en wijkraden. Zo krijgt hij/zij veel informatie over uw wijk.
Hoe kunt u helpen?
U helpt de wijkagent door hem of haar te vertellen wat u ziet en hoort. Valt u iets bijzonders op? Geef het dan door aan uw wijkagent. Samen zorgen we ervoor dat uw wijk een leuke en veilige wijk blijft.
Meld u aan bij Burgernet
Meld u aan bij Burgernet op www.burgernet.nl. Burgernet is een unieke samenwerking waarbij u samen met andere inwoners, de politie en de gemeente kunt helpen om uw wijk zo veilig mogelijk te houden. Inwoners en mede-werkers van bedrijven uit de gemeente gebruiken hiervoor een telefonisch netwerk. Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon-en leefomgeving? Meld u zich dan snel aan via www.burgernet.nl.
Dit kunt u nog meer doen:
•Is er een ongeluk gebeurd en is de verdachte weggereden? Of heeft iemand een misdrijf gepleegd? En heeft u dit zien gebeuren? Vertel dan aan de politie, de brandweer of de ambulancedienst wat u heeft gezien.
• Onthoud hoe mensen eruit zien. U kunt letten op bijvoorbeeld de lengte, de kleur van de ogen en het haar. En opvallende dingen, zoals sieraden, piercings of tatoeages.
• Onthoud hoe auto’s eruit zien. Schrijf het kenteken op van de auto, en het merk en de kleur.
• Ziet u een slachtoffer dat hulp nodig heeft? Ga ernaar toe en help het slachtoffer. Vraag ook andere mensen om te helpen.
• Denk altijd aan uw eigen veiligheid!
• Bent u zelf slachtoffer geworden van een misdrijf of een ongeluk? Doe dan altijd aangifte bij de politie.
Wilt u weten wie uw wijkagent is?
Wilt u weten wie uw wijkagent is? Kijk dan op www.politie.nl en ga naar mijn buurt. Zoek op postcode of plaatsnaam. Staat uw wijk er niet bij? Bel dan met de politie in uw woonplaats.
Het telefoonnummer is 0900 – 8844.
Sommige wijkagenten houden een spreekuur. Ook zijn sommige wijkagenten te volgen via Twitter. Op www.politie.nl vindt u een overzicht hoe u uw wijkagent het beste kunt bereiken.
Bellen met de politie:
Politie – spoed
112
Voor doven en slechthorenden 0900 – 8112
Geen spoed, wel politie?
0900 – 8844
Voor doven en slechthorenden0900 – 1844
Informatie en aangifte doen
0900 – 8844
Voor doven en slechthorenden0900 – 1844
Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000(dit is een stichting waar je misdaad anoniem kunt melden)
Hulp en informatie via internet
www.politie.nl
www.meldmisdaadanoniem.nl
www.slachtofferhulp.nl
Be the first to comment