School’s Out Forever 2.0 – 1961

Het is eigenlijk wel weer tijd voor de terugblik op lang vervlogen schooltijden nu de zomervakantie nog niet ten einde is.

In de serie “School’s Out Forever 2.0” waren we gebleven aan het begin van de swinging sixties. Al was 1961 nog niet zo swingend dan die latere jaren.

Op Radio Veronica is de eerste aflevering van het verzoekplatenprogramma ‘Men vraagt en wij draaien!’ te horen, in Doornenburg wordt na 10 jaar de kerktoren opgeleverd die bij de Martinuskerk hoort, in Staphorst vindt een volksgericht plaats door een overspelige man en vrouw op een mestkar door het dorp te rijden, Parijs en de hele wereld werd opgeschrikt doordat tijdens een demonstratie van Algerijnen een bloedbad is aangericht waarbij zo’n 200 (!!) doden vielen, en in België werd de algemene regel “voorrang van rechts” ingevoerd omdat daar nog helemaal geen verkeersborden werden gebruikt.

U ziet … die coronatijd was misschien zo erg nog niet.

Op de meisjesschool aan de Blauwe Hoek zaten de volgende jonge blommen in de 6e klas:

Cobie Driessen, Ineke v.d.Brink, Els Polman, Lida Wissing, Hennie Derkzen, Corrie van Alst, Door van Bolderen, Joke Viergever, Hermien Witjes, Joke Meeuwsen, Annie van Deelen, Thea v. Groningen, Chris Meeuwsen, Thea Meeuwsen, Riet van Bon, Els Visch, Toos Wegman, Riek Neijenhuis, Sjaan Roelofs, Doortje Claassen, Cilia Berendts, Wilma Kummeling, Riet v.d.Dam, Gerda Drenth, Tinie Visch, Annie Derksen, Annemieke Koenen, Greet van Groningen, Thea v.d. Berg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*