Doornick in Martinuskerk… de bouwplannen!

Nu de gemeenteraad heeft besloten om de Doornenburgse basisschool te verhuizen naar de Martinuskerk is het tijd om eens te kijken hoe dat dan vorm gegeven wordt.

Want als er een budget van ruim 6 miljoen euro staat gereserveerd dan mag je ook wel wat verwachten. 

Onderstaande tekeningen zijn eerder tijdens een info avond gepresenteerd door Werkgroep Doornenburg en St. Leefbaar Doornenburg, en geven aan hoe mogelijkerwijs de indeling gaat worden in en bij de Martinuskerk na de verbouwing.

In de orgelzaal komen de ieniemienies te zitten: de dagopvang en groep 1-2 van de basisschool. In de huidige kerkzaal komen ruimtes voor de groepen 3-4 en 5-6 en ruimtes voor directie, repro en wat flexruimtes. Het huidige altaar vormt het grootste deel van een multifunctionele ruimte, mogelijk met een soort podium. Een trap in het midden van de zaal leidt naar de 1e verdieping, want de gehele kerk krijgt een extra bouwlaag.

Op de 1e verdieping komen vervolgens de groepen 7 en 8 (in de orgelzaal) en een aantal technische ruimtes. De multifunctionele ruimte op de begane grond blijft dan open tot aan het dak zoals dat nu ook is.

Beide grondlagen krijgen méér gevelramen aan de zijkanten van het kerkgebouw zodat alle lokalen voldoende buitenlicht krijgen. Twee speelpleinen links en rechts van het gebouw maken de aanpassingen compleet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*