Politiek Lingewaard kiest voor basisschool in Martinuskerk

Het was gisterenavond eigenlijk snel duidelijk.

De gemeenteraad koos donderdagavond tijdens de raadsvergadering vóór het plan om IKC de Doornick te huisvesten in de leegstaande Martinuskerk.
De kerk, die al honderdmiljoenmiljard tientallen jaren leeg staat en niet meer gebruikt wordt voor erediensten zal worden verbouwd tot basisschool van Doornenburg.

Daarmee komt een einde aan een jarenlang keuzetraject van de gemeente voor het vaststellen van de nieuwe schoollocatie. De huidige school werd begin jaren ’70 in gebruik genomen en beantwoord niet meer aan de maatstaven anno 2024. Verbouwing, nieuwbouw of verhuizing waren de opties en nu is dus voor de laatste mogelijkheid gekozen.

Dit betekent dat over een jaar de verbouwing van de kerk begint die ergens in de loop van 2026 moet worden opgeleverd. Na de verhuizing van de Doornick zal het oude schoolgebouw verdwijnen en zullen daar mogelijk nieuwe woningen verrijzen. Of dat hoog- of laagbouw gaat worden is nu nog niet bekend.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*