De Doornenburgse kerk als school ? Een superidee !

*** PERSBERICHT ***

 

Onlangs is het voorstel gedaan om te onderzoeken of het kerkgebouw in Doornenburg omgevormd kan worden tot school.

Als gevolg van nieuwbouwplannen voor de basisschool in Doornenburg werd in eerste instantie gekeken naar een tijdelijke huisvesting naast de speeltuin. Maar tijdens deze zoektocht werd door de werkgroep Doornenburg een voorstel gedaan om het kerkgebouw als toekomstige school in te richten. Dit is elders in het land al vaker gedaan.

Het is de basis voor de oplossing van een aantal vraagstukken die momenteel boven aan de agenda staan voor een leefbaar Doornenburg. Door geen gebruik te maken van een tijdelijke huisvesting naast de speeltuin wordt veel geld bespaard welke ingezet kan worden om het voormalige kerkgebouw aan te passen. De kerk is dan als toekomstige basisschool weer het middelpunt van de leefomgeving.

Het gebouw ligt met haar grote tuin , dat prima als speelplaats geschikt is bij het Ontmoetingcentrum en het dorpsplein. In het hart van het dorp komen jong en oud tezamen, hoe mooi is dat.

Daarnaast kan op de locatie waar nu de basisschool staat nieuwbouw gerealiseerd worden waar Doornenburg al heel lang een grote behoefte aan heeft. Op die manier wordt een verdere vergrijzing van het dorp voorkomen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een passend gezegde.

Ook kunnen andere wensen die leven in het dorp gerealiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een verbeterd voetpad rondom de kerk welke door veel ouderen gebruikt wordt om te bewegen. Of het verbeteren en uitbreiden van het groene hart van het dorp. Kortom, een groot aantal puzzelstukjes kunnen samenkomen in deze unieke situatie.

De sleutel voor dit plan ligt bij de gemeente Lingewaard. We vertrouwen er als werkgroep Stichting Behoud Erfgoed St. Martinus Doornenburg op dat de gemeente een en ander goed zal onderzoeken en een keuze zal maken voor een dorp met toekomst!

Al vele jaren zijn we in overleg over een goede bestemming van het gebouw en haar omgeving. Nu hebben we het punt bereikt waarop diverse vragen een antwoord kunnen krijgen. Een unieke kans !

 

St. Behoud Erfgoed St. Martinus Doornenburg

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*