Durp op de schup!

Een berichtje van onze vrindjes in het Bemmelse gemeentehuus.

Want kabeltrekker Liander gaat de komende jaren in Lingewaard vruute ien de blauwe klei. In Bemmel, Gendt en Doornenburg gaan de straten op de schup voor dikkere en méér stroomkabels. Daar horen ook nei-jje transformatorhuisjes bij, want de vraag naar stroom groeit explosief en het huidige netwerk kan nauwelijks aan de vraag voldoen.

In Bemmel worden de eerste voorbereidingen al getroffen om de stroom richting de kernen te krijgen door de aanleg van een fonkelnei-j verdeelstation. In de genoemde kernen wordt daarna een ondergronds stroomnet aangelegd of vervangen. “Daarvoor moet één op de drie straten open om nieuwe kabels aan te leggen“, aldus Liander.

Voor het plan is tien jaar uitgetrokken. “Tot die tijd blijven de woonkernen nog te maken met netcongestie”.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*