Bakkerij van Kol kandidaat voor duurzaamheidsprijs

Doornenburgs Warmste Bakkertje van Kol is kandidaat voor de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2023. En ú kunt uw stem laten horen!

** PERSBERICHT **

Ook dit jaar organiseert Lingewaard Energie in samenwerking met de gemeente Lingewaard op de Dag van de Duurzaamheid (dinsdag 10 oktober 2023) de uitreiking van de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2023.

Uit de voorgedragen kandidaten kiest een deskundige jury vier nominaties, waarvan één de Juryprijs in ontvangst mag nemen. Daarnaast kan iedere inwoner van Lingewaard een stem uitbrengen op een van de voorgedragen kandidaten voor toekenning van de Publieksprijs.

Mail uw keuze voor 7 oktober a.s. naar: duurzaamheidsprijs@lingewaardenergie.nl.

De volgende 15 kandidaten zijn voorgedragen, en komen in aanmerking voor de Publieksprijs:

 1. Bakkerij van Kol te Doornenburg: voor het treffen van diverse duurzaamheidsmaatregelen in de bakkerij om hun energieverbruik terug te dringen door efficiënter om te gaan van energie.
 2. SolarEis Benelux BV te Bemmel: voor het ontwikkelen en toepassen van een innovatief systeem om gebouwen te verwarmen en te koelen door een ingenieus samenspel van een ijsbuffer en zon-/ luchtabsorbers.
 3. Ruilwinkel ‘Goed Spul’ te Gendt: voor het bieden van een mogelijkheid om speelgoed en kleine huishoudelijke voorwerpen te kunnen ruilen, zodat deze hergebruikt kunnen worden en niet verdwijnen bij het restafval.
 4. Kledingruilwinkel Lingewaard te Bemmel: voor het bieden van een mogelijkheid om kleding te kunnen ruilen, zodat deze hergebruikt kan worden en niet wordt weggegooid.
 5. Repair café Lingewaard: voor het bieden van een mogelijkheid op drie locaties in Lingewaard om apparaten te laten repareren, zodat deze langer gebruikt kunnen worden.
 6. Kringloopbedrijf Het Baby Goed te Huissen: voor het bieden van een mogelijkheid om babyartikelen, die vaak maar kort gebruikt worden, in te leveren en weer te koop aan te bieden voor hergebruik.
 7. Schildersbedrijf Harry Mattijssen BV te Bemmel: voor het verduurzamen van hun winkelpand en de wijze waarop ze voorop lopen bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.
 8. Kreco Outlet te Bemmel: voor de wijze waarop ze een bijdrage leveren aan een duurzame, circulaire economie door te voorkomen dat retourproducten van webshops en restpartijen vernietigd worden, door deze producten te herstellen en weer te verkopen.
 9. Crematorium DELA ’t Karbrugsche Veld te Bemmel: voor de wijze waarop ze een energieneutraal gebouw met gebruik van duurzame materialen, ingepast in zijn omgeving, hebben gerealiseerd, met als primeur een elektrische oven.
 10. Project Agroforestry – Notenpark ’t Zand: voor het bevorderen van de teelt in Lingewaard van eiwitrijke noten als vleesvervanger, wat niet alleen gezonder, maar ook beter voor het
  milieu is.
 11. WM3 Energy te Bemmel: voor hun bijdrage aan de collectieve verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland, en hun rol als drijvende kracht bij het verduurzamen van het bedrijventerrein Houtakker in Bemmel.
 12. E-PortLiner Company BV te Huissen: voor hun jarenlange inspanning om de binnenvaart te verduurzamen, door de ontwikkeling en bouw van elektrisch aangedreven binnenvaartschepen voorzien van flowbatterijen.
 13. Coöperatie Duurzaam Zilverkamp te Huissen: voor het behartigen van de belangen van de bewoners van de wijk Zilverkamp bij de verduurzaming van hun warmtevoorziening en het stimuleren van energiebesparing.
 14. Giesen Crop Research BV te Angeren: voor het ontwikkelen van nieuwe gewassen en duurzame gewasbeschermingsmiddelen voor de akkerbouw, en zaden voor bij-vriendelijke akkerranden.
 15. Landgoed de Brouwketel: voor hun bijdrage aan een natuur-inclusieve omgeving en hun project Zelfoogsttuin.
Bakkerij van Kol is één van de kandidaten voor de Duurzaamheidsprijs 2023 Lingewaard.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*