Het succes van wandelgroep De Doornenstappers

** PERSBERICHT **


Al een aantal jaren komen er wekelijks inwoners in Doornenburg samen om te wandelen.

Het inwonersinitiatief is ontstaan met hulp van SWL en een aantal studenten van de HAN. Inmiddels loopt jong en oud, mobiel of niet mobiel, nog steeds wekelijks samen.

Annemiek van de Woerdt coördineert en vertelt: “De kracht van deze groep ligt natuurlijk in de gezelligheid van het ontmoeten. En daarnaast is het zo dat het een vrijblijvende activiteit is. Dat betekent dat je per week kunt bekijken of je mee wil of niet. Afzeggen hoeft niet en dat maakt het erg laagdrempelig. Daardoor blijven mensen juist trouw komen. En iedereen is welkom! Ook al ben je tien weken niet geweest, dat maakt allemaal niet uit.

Elke woensdag om klokslag 10 uur vertrekken we. We gaan in vier groepjes op pad, elk met verschillende afstanden. De meeste dames lopen bijvoorbeeld 4 kilometer, maar er zijn ook fanatieke heren en ook is er een clubje minder mobiel. Dus de afstanden van die wandelingen zijn korter. Na afloop komen we allemaal samen in het ontmoetingscentrum Doornenburg en drinken we koffie. 
Het is hartstikke gezellig! We hebben ook een appgroep en ontmoeten elkaar ook tijdens andere evenementen zoals de kermis of tijdens een schlageravond van de harmonie.


Wanneer? elke woensdagochtend om 10 uur

Waar? Startpunt De Ontmoeting Doornenburg, Kerkstraat 3.


Loop je ook mee? Meer info over andere activiteiten om de ontmoeten op www.swlingewaard.nl/activiteiten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*