Project Aardgasvrij Doornenburg op infomarkt 21 april

** PERSBERICHT **

 

De themagroep Duurzaamheid van de Werkgroep Doornenburg ziet het als haar opdracht om bewoners te stimuleren en te ondersteunen bij het duurzaam omgaan met energie en met onze natuurlijke omgeving.

Met ondersteuning van experts op het gebied van de energietransitie denken de leden van de themagroep na over hoe Doornenburg op de langere termijn van het gas af kan.

Twee samenwerkende bureaus (DEP en Spectrum) gaan voor hen onderzoeken welke technologische mogelijkheden er zijn. Denk aan een combinatie van aquathermie, waterstof, warmtenet, warmtepompen en het gebruik van zon- en windenergie. Deze bureaus ondersteunen de themagroep ook bij meedenk- en informatieavonden voor de bewoners van Doornenburg.

De themagroep vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners meegenomen worden in het uiteindelijk plan. Hiervoor is er voor de aankomende tijd een aantal acties gepland.

De aftrap vindt 21 april plaats tijdens de feestelijke opening van het dorpsplein van Doornenburg. De themagroep is dan aanwezig op de infomarkt en wil graag met geïnteresseerde in gesprek gaan om ideeën en opvattingen uit te wisselen.

Nog deze maand zal er in dit kader een enquête rond gestuurd worden. Hierna is er op 16 mei een informatieavond in het Ontmoetingscentrum Doornenburg waarop ook ingegaan wordt op de uitkomsten van deze enquête.

Voor meer informatie zie www.werkgroepdoornenburg.nl

Op de foto staan v.l.n.r.: Robbert Bakker, Yvette Detiger (gemeente), Martijn Claassen, Louis Steeman, Jan Urbaan, Paul van der Krogt, Bud Joosten en Alex Boks. Luuk Timmers staat niet op de foto.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*