Oproep! *UPDATE*

En dan nu een oproep!

Een oproep aan alle Doornenburgers die de tijd van ‘Pliezie Bakker’ nog hebben meegemaakt.

DeDoornenburger ontving onlangs de volgende vraag van een vaste lezerT: wat was de voornaam van ‘Pliezie’ Bakker? Google weet veel natuurlijk maar soms zijn er zaken van vroeger die in de mist van het verleden verborgen blijven.

Om het geheugen wat op te frissen: onderstaande foto werd al eens eerder gepubliceerd in dit vrolijke hoekje en is gemaakt ergens in de swinging sixties. Tweede van rechts is Pliezie Bakker die -waarschijnlijk tijdens de kermisdagen – samen met een collega enkele feestvierders tegen is gekomen. Onder hen onder andere de familie van der Woerdt.

 

** UPDATE ** 08-03-2024

Via diverse kanalen ontvingen we reacties op de voornaam van ‘Pliezie Bakker’.

De Historische Kring Doornenburg reageerde als volgt: “Op de Doornenburger las ik dat je de naam vraagt van politie Bakker. Wij, van HKD, kregen deze vraag ook al en hebben het uitgezocht. Zijn voornamen zijn Antonius, Gerhardus, Joseph Bakker. We hebben het bidprentje van zijn vrouw en daar stonden zijn namen op“.

Ook familieleden reageerden op de oproep. De roepnaam was Teun, de echtgenote heette Marietje.

Namens de redactie en héél Doornenburg: dank aan iedereen die reageerde!

 

 

4 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*