Groen licht voor nei-je basisschool in Martinuskerk

Het ziet ernaar uit dat de figuurlijke kogel door de kerk is.

Althans, als we onze regiobode van donderdag mogen geloven. Want het gemeentelijke haalbaarheidsonderzoek of de Martinuskerk geschikt is voor de Doornenburgse blagen is positief beoordeeld.
In maart neemt het College van Lingewaard de definitieve beslissing of de kerk wordt aangekocht door de gemeente. Daarna kunnen de voorbereidingen beginnen om de kerk om te toveren tot basisschool en buitenschoolse opvang.

Voor de verbouwing is een slordige 6 miljoen euro uitgetrokken. Omdat aanvankelijk werd uitgegaan van nieuwbouw van de school is al eerder een team van Bob de Bouwers en architecten en opperlui aangetrokken. Die kunnen nu dus devoot ien de kerk aan de slag. Een nei-je aanbesteding is dan niet nodig waardoor het traject niet wordt vertraagd. 

De bouw zou over een jaar kunnen starten waarna de oplevering van de school mogelijk al kan plaatsvinden begin 2026. Daarna wordt de huidige school afgebroken waarbij er natuurlijk ruimte vrij komt voor nei-je woningen. Welk type woningen dit gaan worden is nog niet bekend.

Meer info staat HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*