De ouwe deus van tante Teus (vervolg)

(vervolg) Nadat in 1952 de Martinuskerk werd opgeleverd zijn er nog wel wat wijzigingen aangebracht.

Niet alleen de kerktoren werd rond 1962 eraan geplakt, maar ook het interieur van de kerk werd in de jaren ’70-’80 onder handen genomen. Zo is in de grote zaal van de kerk het hele altaar ingrijpend gewijzigd zoals te zien is op onderstaande foto.

Bij de gietijzeren knielbank aan de voorkant mochten de gelovigen op de knieën plaats nemen om de hostie op de tong te ontvangen van de pastoor. Er hingen witte kanten lakens over de banken waar je je zondige knuistjes onder moest houden. Handjes onder de lakens dus. (tekst gaat verder onder de foto)

 

Ook de godslamp rechts werd volgens onbevestigde bronnen aangepakt. Men fluistert dat die lamp oorspronkelijk koperkleurig was maar dat de dienstdoende geestelijke dat veuls te frivool vond. Dan is een kwast met zwarte verf gauw gevonden…

(wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*