SWL organiseert infoavond over verslaving en puberbrein

Op 8 juni komt er een relevante en interessante informatieavond aan over verslaving en het puberbrein, georganiseerd door SWL

** PERSBERICHT **

Het gebruik van middelen zoals vapen en alcohol, veelvuldig gamen en 24/7 actief zijn op social media is bij jongeren soms heel gewoon.

Sommige jongeren lopen het risico verslaafd te raken. “Pubers zijn extra gevoelig voor het ontwikkelen van een verslaving, omdat de hersenen zich nog tot 25-jarige leeftijd ontwikkelen. Daardoor zijn ze nog niet volledig in staat consequenties van gedrag in te schatten, goed te plannen en afgewogen keuzes te maken”, vertelt Maike Smoorenburg van Stichting Be Aware. “Ze zijn dus extra makkelijk te beïnvloeden. Tegelijkertijd remt middelengebruik de hersenontwikkeling.”

Stichting Welzijn Lingewaard heeft daarom in samenwerking met ProCollege Bemmel en Steungroep Lingewaard de infoavond ‘verslaving en het puberbrein’ georganiseerd. Bedoeld voor ouders van jongeren en alle andere geïnteresseerden in dit thema.

Wanneer? Donderdag 8 juni van 19-21.00 uur

Waar? ProCollege Bemmel, Sportlaan 1K Bemmel

Aanmelden? K.dielessen@swlingewaard.nl

 

Meer informatie is te vinden op www.stichting-be-aware.nl.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*