Kunst beleven in fort Pááánderen

Kunst beleven in fort Pááándere? Wie wil dat nou niet?

Van 22 april tot en met 18 juni zijn kunstenaars van Kunstenaarscollectief Gelderse Poort (KGP) in het fort te vinden. Ze exposeren iconen, beelden en schilderijen.

Èkkes schooljuffen over het collectief:

Conny Koster
Conny Koster is een multidisciplinair kunstenaar. Aan inspiratie ontbreekt het niet. Haar werk is veelzijdig en thema’s wisselen elkaar af. In deze tentoonstelling laat zij vooral werken zien die zijn uitgevoerd in leem en klei. De inspiratie komt van de oude lemen gebouwen en een dorp in Marokko. In de expositie kunt u zien hoe zij deze inspiratie omgevormd heeft tot 3D-werken in potten, kastjes en reliëfschilderijen met leem. Uniek en bijzonder!

Arjan Binnenkade-de Weerd
Arjan presenteert zich als iconenschilder. Iconen zijn houten panelen waarop volgens een bepaalde methode en traditie afbeeldingen zijn geschilderd van heilige personen (Christus, Maria, apostelen, martelaren en engelen) of gebeurtenissen (verhalen uit het leven van Christus). Hiervoor wordt een icoon ook wel een ‘venster op de hemel’ genoemd. Er zijn talloze afbeeldingen van iconen waaruit je kunt kiezen, maar op één of andere manier kiest de icoon jou uit. “Er komt uit de grote keus altijd een moment dat Arjan denkt: já, deze ga ik ‘schrijven’.”

Marjolijn Rigtering
Het werk van Marjolijn is divers qua onderwerp, techniek en materiaal­gebruik. Als kunst­schilder houdt ze van een mooie gelaagde verf­huid waarop in een krachtig hand­schrift is geschilderd; ze houdt eveneens van mono­chrome vlakken en subtiele details. Het liefst tekent ze land­schappen en portretten, al of niet geab­straheerd. Altijd ligt de waar­neming ten grond­slag aan de uit­werking van een schilderij, ook wanneer het werk abstract is.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingstijden.

bron film: ArPro Media

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*