Indrukwekkende Dodenherdenking druk bezocht

De Dodenherdenking, die gisterenavond in heel Nederland plaatsvond, bleek vooral in Doornenburg druk bezocht.

Om 19:00 uur werd een herdenkingsbijeenkomst in de Martinuskerk gehouden, georganiseerd door het Oranjecomité Doornenburg en voorgegaan door vrijwilligers. De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door koor Jekadee, het herenkoor en harmonie St. Caecilia.

Tijdens de bijeenkomst vertelde onder andere Diana Janssen verhalen van haar tante Ietje, die tijdens WOII in Doornenburg woonde en als 12-jarige de evacuatie in 1944 meemaakte.

Na afloop trokken alle aanwezigen samen met schutterij Gijsbrecht van Aemstel in een grote stoet naar het oorlogsmonument aan de Pááánderseweg. Daar werd een muzikale vendelhulde gebracht door schutterij en harmonie aan de gevallenen. Verschillende organisaties en gezinnen legden bloemen neer bij het monument.

Dorien Verhoeven-Vermaas las de namen voor van alle Doornenburgers die tijdens WOII door oorlogsgeweld het leven lieten. Kinderen van basisschool de Doornick vertelden over wat ze op school gezien en geleerd hadden over WOII.

Tot slot sprak wethouder Johan Sluiter de aanwezigen toe namens de gemeente Lingewaard. Voorzitter Lidy Willemsen van het Oranjecomité nodigde na haar dankwoord alle aanwezigen uit om gezamenlijk koffie te drinken in het Ontmoetingscentrum om de gevallenen te herdenken en de vrijheid te vieren.

 

bron foto’s: Rick Bouwman, deDoornenburger

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*