Tentoonstelling “Vlucht en Strijd” over Doornenburg in WOII

Nei-js van onze vrinden van de Historische Kring Doornenburg.

Want de Kring organiseert vanaf 2 oktober een tentoonstelling over de geschiedenis van Doornenburg in de tweede wereldoorlog. Deze tentoonstelling – getiteld “Vlucht en Strijd”- is te bezoeken in Fort Pááándere vanaf 2 oktober 2021 tot 10 januari 2022.

De tekst en de foto’s van de unieke tentoonstelling zijn bovendien in een fraai geïllustreerde bundel samengebracht. De bundel is in het fort verkrijgbaar en ook bij de Historische Kring in het Ontmoetingscentrum Doornenburg.

Wat is er allemaal te zien ient fort?

“In deze tentoonstelling worden foto’s, filmfragmenten en voorwerpen getoond, die samen met de verklarende teksten de bezoeker een indringend beeld geven van de oorlog en de bevrijding van Doornenburg. Het geheel geeft een goede indruk van de moeilijke tijden die de Doornenburgers van toen in de oorlog moesten doormaken, maar ook van hun vreugde toen hun dorp eindelijk bevrijd was”, aldus het persbericht.

De officiële opening van de tentoonstelling met de presentatie van de herdenkingsbundel vindt plaats op 2 oktober a.s. Dit is precies de datum dat in 1944 het bombardement op Huissen en Doornenburg plaatsvond. In verband met de coronamaatregelen kan alleen een kleine groep genodigden daarbij aanwezig zijn.

Daarna is de tentoonstelling geopend tijdens de openingstijden van het fort (HIERO)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*