Verrekijkers bij fort Pááándere brengen natuur dichterbij

Onlangs werden enkele kijkers bij fort Pááándere onthuld.

De (verre)kijkers staan vlakbij het fort gericht op het Pááánders Kanaal en bieden ruim zicht over de wijde omgeving. In totaal zijn door Rijkswaterstaat vier kijkers geplaatst. De met staal beklede kijkers zijn anderhalve meter hoog en vallen goed op in het natuurgebied.

Twee kijkers staan aan de Lingewaardse kant en twee aan Zevenaarse zijde. Bovendien kun je er niet alleen door kijken maar ook dia’s zien. De Lingewaardse kijkers hebben als thema het fort en de Klompenwaard, de twee kijkers in de gemeente Zevenaar zijn te vinden bij de Veerdam en tegenover het fort aan het Pááánderse Kanaal. Thema hier is ‘Water toen’ (met aandacht voor de Romeinen en de Tachtigjarige Oorlog) en ‘Water nu’ (over maatregelen om het water in de toekomst te beheersen).

Iedere kijker vertelt zo een eigen verhaal over de natuur en historie van het kanaal, waar momenteel hard wordt gewerkt aan het verlagen van kribben en oevers om het water meer ruimte te geven. Die klus is bijna geklaard“, aldus Rijkswaterstaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*