BREKEND! Ontwikkeling woningen in Martinuskerk definitief gestopt

Aan de ontwikkelingsplannen om van de Martinuskerk een sociale huurvoorziening binnen Doornenburg te maken is een einde gekomen.

Woningcorporatie Waardwonen, de gemeente Lingewaard en het bestuur van de Maria Magdalena parochie laten in een gezamenlijk persbericht weten dat ” het herontwikkelen naar appartementen voor de sociale huur (…) niet haalbaar is.”

Dat betekent dat de plannen, die al begin deze eeuw voor het eerst ontstonden om het kerkgebouw nog een functie binnen Doornenburg te kunnen geven, nu definitief gestrand zijn.

Eric Cuppen (directeur-bestuurder van Waardwonen) verklaart: “We hebben alle mogelijkheden onderzocht. Doorgaan betekent op dit moment simpelweg een te groot risico voor Waardwonen. Onder de huidige voorwaarden, in combinatie met de huidige ontwikkelingen in de markt, kan Waardwonen niet tot ontwikkeling komen. Hoe jammer we dat ook vinden.

Verantwoordelijk wethouder van de gemeente Lingewaard Johan Sluiter: “De gemeente zet zich voortdurend in – vaak samen met partners – voor een ruim aanbod van woonruimte in Lingewaard. Voor alle doelgroepen, op kansrijke en minder kansrijke locaties. Uit een serieuze verkenning is gebleken dat de appartementen in de Sint Martinuskerk tot de laatste categorie behoren. Dat is erg jammer, vooral voor de mensen die op dit moment op zoek zijn naar een geschikte huurwoning. Voor die groep blijven we onze uiterste best doen.”

Namens de parochie Maria Magdalena verklaart Vincent Bos (bestuurslid):”Het is spijtig dat we er gezamenlijk niet uitgekomen zijn om de ontwikkeling van de kerk tot een succes te maken, ondanks alle inzet van de betrokken partijen. De afgelopen jaren is er veelvuldig overleg geweest. Maar het is niet gelukt om gezamenlijk een route voor de toekomst te ontwikkelen.”

Wat nu de toekomst van de Martinuskerk wordt is hoogst ongewis. Mogelijk zijn er commerciële partijen zijn die nog realistische plannen kunnen aanvoeren. Op 1 november 2015 werden de wekelijkse vieringen in de kerk gestopt. 

 

 

2 Comments

  1. Misschien in de nabije toekomst wel koopappartementen voor senioren zou wel wenselijk zijn! Komt er ook weer doorstroming voor de jongeren die ‘n huis willen kopen!

  2. Citaat van dhr. Bos van het parochiebestuur in de Gelderlander: ,,als een ontwikkelaar met een goed plan komt en onze prijs wil betalen, gaan wij met hem in gesprek.” Over welke (hoofd) prijs hebben we het dan meneer Bos? Het lijkt mij wel duidelijk waarom dit plan niet doorgaat.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*