Ridderzaalconcert met Detmar Leertouwer en Artem Belogurov

In het kader van de ridderzaalconcerten op kasteel Doornenburg vindt er binnenkort weer een bijeenkomst plaats.

Zondag 10 april a.s. spelen Detmar Leertouwer (violoncello) en Artem Belogurov (piano) in de ridderzaal van kasteel Doornenburg

En daarom gaan we èkkes schooljuffen: “Als violoncellist is Detmar Leertouwer net zo thuis op de moderne ‘cello en haar repertoire, als in de vroegere muziekstijlen gespeeld op een barok-instrument. Hij begon met pianolessen van zijn moeder, waarna hij vrij snel ook de violoncello ter hand nam. In dezelfde periode was hij balletstudent aan de vooropleiding van het Arnhems Conservatorium en Dansacademie. De ‘cellolessen zette hij later voort bij Dimitri Ferschtman (vooropleiding in Amsterdam en Utrecht) en na zijn eindexamen gymnasium studeerde hij zowel ‘cello als piano (bij Sumiko Nagaoka) aan het Utrechts Conservatorium.

Artem Belogurov staat bekend om zijn “verve, humor en delicatesse” (Boston Musical Intelligencer) en zijn “oneindige tederheid” (Evening Odessa), en heeft een uitgebreid repertoire, variërend van vier eeuwen aan solo- en kamermuziek.
Artem won eerste en tweede prijzen op internationale concoursen in Nederland, Duitsland en Japan. Na zijn studie moderne piano aan het New England Conservatory in Boston, verhuisde Artem naar Amsterdam waar hij fortepiano en clavichord studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Richard Egarr en Menno van Delft en cum laude afstudeerde in 2016“.

Showtime is zondag 10 april 2022 aanvang 16.30 , entreeprijs is €17,50

Tickets bestellen kan HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*