Schippersvereniging houdt tentoonstelling in OoCéé

*** PERSBERICHT **

Schippersvereniging Sterreschans in Doornenburg bestaat ondertussen ruim 13 jaar.

Bij de leden heeft altijd het idee geleefd om ooit een schippersmast te plaatsen aan de rivier. Een traditie, die we kennen van andere schippersverenigingen in Duitsland en België. Maar ook in Nederland staan schippersmasten, onder andere Schippersvereniging Sint Nicolaas in Millingen aan de Rijn heeft een mast geplaatst, aan de Rijn.

Schippersvereniging Sterreschans vond dus dat er ook een mast moest komen in Doornenburg om de verbondenheid van de binnenvaart met Doornenburg en wijdere omgeving te accentueren. In de binnenvaart is een groot aantal Doornenburgse schippers, dan wel van oorsprong Doornenburgse schippers, actief.

Schippersvereniging Sterreschans heeft ruim anderhalf jaar gedaan over het traject om de mast gemaakt en geplaatst te krijgen. De mast staat aan het Pannerdensch Kanaal, op de Rijndijk, bovenstrooms het veer Doornenburg – Pannerden. De mast staat daar op de plaats waar veel Doornenburgse schippers hun thuishaven hadden, in de nabijheid van het sterrenrestaurant Rijnzicht.

Op zaterdag 23 april, ’s middags om 14.00 uur, wil de vereniging de mast officieel in gebruik nemen. Daarbij zijn niet alleen de leden van de vereniging en genodigden maar ook andere belangstellenden van harte welkom.

Rondom de presentatie en ingebruikname van de mast organiseert Schippersvereniging Sterreschans een tentoonstelling, in het Ontmoetingscentrum, Kerkstraat 3, te Doornenburg.

De tentoonstelling is geopend op vrijdag 22 april, van 17.00 tot 22.00 uur; op zaterdag 23 april na de presentatie van de mast tot 19.00 uur en op zondagmiddag 24 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Ook hier zijn belangstellenden welkom. De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*