School’s Out Forever 2.0 – 1936

Beste lezerTs,

omdat in deze barre tijden lokaal durps nei-js met een lantaarntje te vinden is EN omdat de voltallige redactie van dit vrolijke webhoekje binnenkort èkkes uut de running is starten we vanaf vandaag met een chrolono.. chromofo.. eh opeenvolgende rij publicaties van oude schoolfoto’s uit het rijke archief van deDoornenburger.

Sommige foto’s zijn al eerder verschenen, maar deze reeks bevat ook enkele ongepubliceerde pareltjes uit de periode 1950-1984. Ook kunnen we bij heel veel foto’s de namen van de blagen vermelden, maar niet bij alles. Wellicht kunt u als ervaren lezerT die leemtes opvullen.

Vandaag beginnen we als lekkermakertje met een foto uit de Doornenburgse prehistorie: 1936

In de jaren tot 1956 werd onderwijs in Doornenburg verzorgd door de nunnekes uit het Magdalenaklooster aan de Blauwe Hoek 4. Zo ook dus in 1936 waar de ieniemienies nog moesten wennen aan het ‘op de foto gaan’, want ‘vroolijk ende bli-j kijken‘ was er destijds niet bij. Dit was serieuze shit, ook omdat je vooral niet mocht bewegen in verband met de lange sluitertijd. Eo je kreeg een draai om de oren van één van de liefhebbende nunnekes.

Het archief bevat helaas geen namen, dus mocht u iemand herkennen dan is dat bijzonder knap. Of bluf.

1 Comment

 1. Met de grote witte strik Riek Vermaas-vermeulen
  Met de strik opzij achter Mientje de Reiche
  Daarnaast Anneke Joosten Mahler
  Jongen bij hoofd zuster.. Jos Vermaas
  Achtste in dezelfde rij van Jos Vermaas, Antoon Vermaas(Met Matrozenpakje aan)
  2de 5 de van rechts met strik Dora Wissing Witjes

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*