Schippersvereniging na coronatijdperk weer bijeen

Schippersvereniging ‘de Sterreschans’ is onlangs weer bijeen gekomen na die lange coronastilte van afgelopen jaar.

De club organiseert vanaf september weer haar maandelijks ‘verenigingsavonden’ in het Ontmoetingscentrum om bij te praten en te luisteren naar gastsprekers. Sprekers die het leven en werk van binnenschippers natuurlijk aanspreken, maar iedere geïnteresseerde (niet alleen schippers dus) is welkom tijdens deze bijeenkomsten.

Daarnaast wordt er volop gewerkt om de schippersmast geplaatst te krijgen aan de Sterreschans. De mast is een initiatief van de Doornenburgse binnenschippers en is bedoeld als symbool voor de vele schippersgezinnen die Doornenburg rijk was en nog is. 

De stelconplaten zijn inmiddels gelegd vlakbij restaurant Rijnzicht en markeren de opvallende plaats waar de schippersmast wordt geplaatst. Wanneer dat gebeurt is nog niet bekend.

Meer info staat HIERO

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*