Doornenburgse blagen krijgen nei-je school

De kogel is door de kerk, de teerling is gevallen, er is witte rook!

Basisschool de Doornick is officieel als ‘verouderd’ bestempeld en dus gaat de gemeente zorgen voor een fonkelnei-j onderkomen voor de Doornenburgse blagen.

Het plan lag er natuurlijk al heel erg lang, maar onlangs besloot het college dan toch om voor nei-jbouw te gaan in plaats van renovatie. De basisschool is ook bouwtechnisch niet meer van deze tijd en kost jaarlijks een behoorlijke tuutje met geld. Naast veel onderhoud is isolatie van dak, muren en ramen noodzakelijk en ook de lange gangen helpen niet mee aan een energiezuinig gebouwbeheer.

De geraamde kosten zijn 2,6 miljoen Lingewaardse euri en als alle vergunningen eenmaal zijn geregeld dan is de bouwtijd zo’n twee jaar. Gedurende die tijd moet er vervangende ruimte worden gezocht voor de ieniemienies.

De laatste keer dat dat noodzakelijk was is zo’n 50 jaar geleden. In de zomer van 1971 kwam toen een grote verhuizing op gang waarbij de blagen mochten helpen met verhuizen van stoeltjes, tafeltjes en schoolmateriaal van de oude meisjesschool aan de Blauwe Hoek naar de nei-jbouw aan de Clara van Delwigstraat. Die nei-jbouw was toen de huidige Doornick.

IKC de Doornick anno 2026 (impressie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*