Veerdienst Doornenburg-Pááándere uit de vaart

Gevalletje Boem =Ho! bij de pont van Jos.

Gisterenavond raakte de veerpont tussen Doornenburg en Pááándere op drift door een aanvaring.

Dit keer is de oorzaak nét niet dat wat iedere zomer keer op keer gebeurt: een plezierjachtje snapt het principe van de gierpont niet en schuift zijn of haar dobbertje tussen de kleine (verankerde) bootjes door onder het motto “Kiek es hoe goed ik kan slalommen!”

Een tanker keek niet goed uut de eugskes en raakte de ankerboei waarna de ketting knapte.

Affijn… de veerdienst ligt tot nader order uit de vaart, forse materiële en gevolgschade en duizenden fietsers en automobilisten balen want die moeten komende dagen omrijden via Èrnem. Dank u wel wannabe kapitein Edward John Smith!

Gelukkig heeft de ervaren schipper van de pont de auto’s die op dat moment aan boord waren veilig op de kant kunnen krijgen. Wanneer de veerpont weer gaat varen is onbekend. De pont moet eerst worden gerepareerd.

Meer info HIERO.

bron foto: facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*