Pont van Jos vaart weer

Donderdagmiddag hebben duikers de stuk getrokken sleepkabel van de veerdienst Doornenburg-Pááándere weer kunnen repareren.

En dus is vanaf vanmorgen 6:00 uur de veerdienst weer in de vaart. Jos blij, de forensen blij, automobilisten blij, rondje-pontje fietsers blij, héél Pááándere blij want de verbinding met de rest van Nederland is weer hersteld!

De veerdienst, die bijna een maand uit de vaart is geweest, kon pas weer varen nadat een grondketting in de bodem van het kanaal was bevestigd. Begin juli brak de ketting door een aanvaring met een tanker aus die Heimat. Hercules Duikbedrijf kon door het hoge water en de sterke stroming niet eerder naar de bodem op 8 meter diepte te duiken.

Het 8-koppige team klaarde donderdagmiddag de klus en legde een fonkelnei-je ketting aan het grondanker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*