“Goede kans op doorgang Doornenburgse ‘kermis’ “

Schutterij Gijsbrecht van Aemstel maakte tijdens de algemene ledenvergadering, die zondag werd gehouden, bekend dat ze goede kansen ziet dat de jaarlijkse schuttersfeesten doorgang kunnen vinden.

Door het aantal toegenomen vaccinaties in Nederland zouden – onder strenge voorwaarden – de schuttersfeesten 2021 door kunnen gaan. “Maar alles is tot het laatste moment afhankelijk van het publiek en de landelijke regelgeving“, aldus voorzitter Martijn Claassen.

De feesten zijn alleen toegankelijk voor leden en hun partners, en uitsluitend als ze continu een vaccinatiebewijs kunnen overleggen OF een negatieve test die niet ouder is dan 40 uur. Ook dienen de bezoekers zich te kunnen legitimeren bij alle evenementen. De feesten krijgen dus wel een heel ander karakter om binnen te komen, maar eenmaal binnen dan kan het feest losgaan, zonder 1,5 meter afstand!”

Het Lingewaards College besloot afgelopen week al dat er dit jaar geen kermisattracties in Lingewaard komen, met uitzondering van Huissen. Het doorgaan van de feestelijke evenementen zou een pleister op de wonde kunnen zijn voor kermis vierend Lingewaard.

Tip voor durpse feestvierders: zorg dat je volledig gevaccineerd bent half september!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*