Hans Oostendorp en Melo Kummeling nei-jje schutterskampioenen!

Gisteren werd in hartje Doornenburg het Keizer- en Jeugdkoningschieten georganiseerd door schutterij Gijsbrecht van Aemstel.

Aanvankelijk was de bedoeling dat dit samen zou vallen met Lente in Doornenburg. Helaas was er te weinig animo om voldoende beachvolleybalteams bijeen te krijgen op 2e Pinksterdag (wegens verplichtingen elders), dus verviel helaas het beachvolleybal toernooi en daarmee Lente in Doornenburg.

Maar de schietwedstrijden gingen wél door en die trokken – mede door het mooie weer – veel publiek. Jongeren onder 18 jaar mochten meedoen met het luchtgeweerschieten.
Voor het keizerschieten mochten uitsluitend oud-schutterskoningen meedoen. Een ruim aantal was aanwezig om de vogel van de mast te schieten.

Uiteindelijk lukte het meesterschutter Hans Oostendorp om de vogel de genadeslag te geven en werd daarmee Keizer voor het seizoen 2024-2025. Hij nam daarmee het stokje over van Theo Witjes.

Jeugdkoning werd Melo Kummeling, die daarmee de allereerste vrouwelijke jeugdkoningin van de schutterij is geworden. Na afloop van de wedstrijden kregen de beide winnaars de betreffende medailles uitgereikt door president Martijn Claassen.

De vendeliers en harmonie brachten vervolgens nog een muzikale vendelhulde waarna het nog lang onrustig bleef op het zonnige dorpsplein.

Melo Kummeling (links, 9 jaar) neemt het jeugdkoningschap over van haar broer Zeno (rechts)
De nei-jje schutterskeizer van Doornenburg Hans Oostendorp

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*