De ouwe deus van tante Teus

Tante Teus was een poosje uit de spotlights.

Het krasse minske ging een poosje op bezoek bij haar oudste zuster die gevallen was en wat ondersteuning wel kon gebruiken. “Met de knöke ien ut gips zit je wèke op de bips” antwoordde ze op vragen over haar afwezigheid.

Maar ze is terug en slofte al snel weer de stoffige, oude kelder in om met bijgaand krantenknipsel terug te keren. Een krantenartikel uit ‘de Nieuwe Koerier’ uit  juni 1987.

Dat jaar startte schutterij Gijsbrecht van Aemstel met het Keizerschieten. De eerste keizer werd oud-koning Piet Derksen en kennelijk ging het schieten niet van een leien dakje want forse regenbuien zorgden ervoor dat het schieten niet buiten (‘op de schietweide’) maar binnen in het schuttersgebouw moest plaatsvinden.

Affijn…het hele artikel staat hieronder. Met dank aan tante Teus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*