Lente in Doornenburg 2022 (1)

Okee, het duurde èkkes maar dan hèjje ook wat!

De fleurig begonnen Lente In Doornenburg Dag inclusief beachvolley en het keizer- en jeugdkoning schieten verliep afgelopen maandag soms wat tumultueus.

Dat was voornamelijk te wijten aan het weer. Want de dag begon zonnig met een blauwe lucht maar gedurende de middag maakte forse regenbuien daar een einde aan.
Hoe dan ook was het voor de organisatie en de vele aanwezigen een geslaagde dag.

2e Pinksterdag begon eigenlijk traditiegetrouw met een viering in de Martinuskerk onder leiding van voorganger pastoor Donders. Schutterij, harmonie en kerkgangers konden na de eucharistieviering genieten van de muzikale vendelhulde in de tuin bij de kerk, natuurlijk in aanwezigheid van schutterkoningspaar Marcellino en Beau Kummeling.

Na afloop kregen genodigden van de schutterij – oud koningen en hun partners – een broodmaaltijd aangeboden in het schuttersgebouw terwijl buiten alles in gereedheid werd gebracht voor het keizerschieten. Oud koningen van de durpse schutterij strijden dan om de keizerstitel die nog in handen was van oud koning Geert Wissing. (wordt vervolgd)

bron foto’s: diverse paparazzi-in-opleiding

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*