Géén kermisattracties in (bijna) heel Lingewaard

Slecht nei-js voor kermisvierend Doornenburg!

De wijze djènjes en kjèljes van het Lingewaardse College (de burgemeester en de wethouders dus) hebben besloten dat dit jaar in heel Lingewaard géén kermissen mogen worden gehouden.

Héél Lingewaard?

Welnee, tuurlijk niet. Want voor Huessen Trollydurp wordt uiteraard een uitzondering gemaakt. 

De op 18 juni door de overheid afgekondigde maatregelen hebben hiertoe geleid, aldus Omroep Lingewaard. “Zo moet er worden gewerkt met zogenaamde corona toegangsbewijzen óf met een bezoekersnorm van 1 bezoeker per 5 m2. Dit betekent onder meer  dat een terrein omheind moet worden en dat is niet op elke locatie mogelijk“. 

Voor de kleine kernen werd bovendien de vrees geuit dat een kermis “een aanzuigende werking zou hebben op inwoners van de omliggende durpkes, met allerlei parkeerproblemen en een overvloed aan bezoekers tot gevolg”.

Blijkbaar gelden deze opties dus niet voor Huissen. Als daar als enige Lingewaardse kern een kermis mag worden gehouden, wat zou er dan gebeuren? Overvolle straten, geparkeerde auto’s en dicht op elkaar lopende mensen tussen de attracties door. En de middenstand maar lachen want je krijgt het publiek op een presenteerblaadje. 

Héél Lingewaard heeft de afgelopen 15 maanden erg te lijden gehad onder de coronabeperkingen. En eindelijk krijgen we meer vrijheid. Het was eerlijker geweest naar Angeren, Gendt, Bemmel, Ressen, Haalderen en Doornenburg om één lijn te trekken. Of overal in Lingewaard kermis organiseren, óf nergens.

Gelijke monniken, gelijke kappen! Behalve voor Huissen dus. 

 

 

1 Comment

  1. Zelden zulke slappe argumenten gelezen als in het persbericht van de Gemeente Lingewaard m.b.t. het niet door laten gaan van de dorpskermissen. In overleg met de organisatie van de kermissen was er vast en zeker meer mogelijk geweest. Jammer.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*