Vernieuwde dorpsplein officieel geopend

Zondagmiddag werd het dorpsplein, dat afgelopen maanden ingrijpend werd aangepakt door de gemeente, geopend.

Onder een waterig zonnetje en met een ijskoude noordwestenwind stonden leden van de wergroep Doornenburg, genodigden, harmonie St. Caecilia, schutterij Gijsbrecht van Aemstel en een aantal geïnteresseerden op het vernieuwde plein.

Ook wethouder Nick Hubers en gedeputeerde Helga Witjes waren aanwezig. Luuk Timmers en voorzitter van de werkgroep Louis Steeman namen het woord en vertelden wat over de voorgeschiedenis en totstandkoming van het plein. De aanwezige info stands van alle werkgroepen, die onder Stichting Leefbaar Doornenburg vallen, stonden op het plein opgesteld.

De eerste plannen om het plein grondig aan te passen aan de moderne wensen en inzichten stammen al uit 2016, zo stelde wethouder Nick Hubers. Maar vorig jaar pas was het eindelijk zover en verschenen de neije bomen, banken en ‘gruune golven’ op het plein.

Na enkele korte speeches speelde de harmonie en werd een muzikale vendelhulde gebracht door de schutterij. Na afloop was het koffie drinken geblazen. Daar was iedereen – mede door de temperatuur – wel aan toe. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*