Gemeente deelt gratis compost uit!

Een berichtje van onze raamtijgers in het Bemmelse!

Want op zaterdag 9 maart kunnen inwoners van de gemeente Lingewaard gratis compost ophalen bij de gemeentewerf. “Met deze actie bedanken we onze inwoners voor het scheiden van hun afval. Het groente-, fruit- en tuinafval (gft) en groenafval (zoals snoeihout en takken) dat we hebben ingezameld is verwerkt tot compost”, aldus de gemeente.

Zo werkt het
Op vertoon van uw legitimatie kunt u op zaterdag 9 maart bij de gemeentewerf aan de Lingewal 6a in Bemmel tussen 09.00 en 12.00 uur compost ophalen. Per auto of fiets krijgt u maximaal twee zakken compost gratis mee. Wilt u graag losse compost? Dan krijgt u maximaal een halve kubieke meter. Neemt u hiervoor zelf een schop en stevige zakken mee. Op is op!

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke manier. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Als u compost mengt met tuinaarde, is het geschikt voor alle tuinplanten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*